ORDU / ALTINORDU - Öceli Hüsamettin Çabuk Ortaokulu

Öceli Hüsamettin Çabuk Ortaokulu Öğrencilerine Yenilikçi Bir Eğitim Deneyimi: Temel Robotik ve Kodlama Kursu Başladı!

Öceli Hüsamettin Çabuk Ortaokulu, öğrencilerine çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Okulun BT Rehber Öğretmeni Rıdvan CİNDEMİR tarafından uygulanan "Temel Robotik ve Kodlama Kurs Programı", öğrencilere robotik dünyasının kapılarını aralayacak.

Kursun açılışı, Okul Müdürü İlker TUNÇ'un katılımıyla gerçekleşti. Okul yönetimi, bu yenilikçi eğitim programının öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, öğrencilere bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Programın Hedefleri:

Temel Robotik ve Kodlama Kursu'nun hedefleri arasında yer alan temel robot programlama becerileri, motorlar ve sensörlerin kullanımı, yazılım arayüzleriyle etkileşim, giriş/çıkış bağlantıları, ve çeşitli sensörlerin kullanımı gibi konular, öğrencilerin teknolojiyle iç içe bir öğrenme deneyimi yaşamalarını amaçlıyor. Ayrıca, kurs kapsamında öğrencilere kazandırılmak istenen değerler arasında kurallara uyma, saygı, hoşgörü, duyarlılık, doğruluk ve dürüstlük, çalışkanlık gibi sosyal ve kişisel gelişim değerleri de bulunuyor.

Robotik Dünyasına Yolculuk:

Kurs kapsamında öğrenciler, temel robotik kodlamanın yanı sıra 3D yazıcı ile ürün tasarlama ve Lego Prime Spike seti ile robotik kodlama becerilerini geliştirme şansına sahip olacaklar. Bu etkileşimli deneyim, öğrencilerin yaratıcılıklarını serbest bırakarak teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedeflemektedir.

Öceli Hüsamettin Çabuk Ortaokulu, öğrencilerine sunduğu bu yenilikçi eğitim programıyla, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeye kararlı bir adım atmış durumda. Bu önemli projenin başarılı bir şekilde tamamlanması, öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini canlı tutarak onları geleceğin teknoloji çağına hazırlayacaktır.

27-11-202327-11-202327-11-202327-11-2023

Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 27.11.2023 14:19 - Görüntülenme: 86