ORDU / ALTINORDU - Öceli Hüsamettin Çabuk Ortaokulu

.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1934-1935 Eğitim Öğretim yılında bugünkü Merkez Camii´nin bulunduğu yerde iki katlı ahşap binasında eğitim öğretime başlamıştır.  O yıllarda çevredeki köylerde okul bulunmadığı için Karacaömer, Burhanettin, Çavuşlar ve Nizamettin köylerinin öğrencileri de okulumuzda eğitimlerine devam etmişlerdir.

1955-1956 Eğitim öğretim yılında bugün ek binamızın bulunduğu yere yapılan yeni  binasına taşınmıştır. Bu binada eğitim öğretim 1989 yılına kadar devam eden okulumuz 1989-1990 Eğitim öğretim yılında bugünkü binasına taşınmıştır.

Bugün Telefon santralinin bulunduğu bina köy halkı tarafından yapılarak 1977-1978 Eğitim öğretim yılında Öceli Ortaokulu açılmıştır. 29 Ekim 1989 tarihinde İlkokul ile Ortaokul birleşerek Öceli İlköğretim Okulu adını almış ve bugünkü binasında eğitim öğretim yapmaya başlamıştır.

1950 yılında okulumuzdan mezun  olan İş Adamı Hüsamettin ÇABUK tarafından okulumuza içinde kazan dairesi, ana sınıfı, kütüphane, iş atölyesi bulunan ek bina yaptırılarak 2000 yılında hizmete girmiştir. Aynı dönemde gene İş Adamı Hüsamettin ÇABUK tarafından okulumuzun ana binasına bir fen laboratuvarı,  tuvalet, bahçe düzenlemesi, iç dış badana boya  ve çatının onarımı yaptırılmıştır. Çerçeveler değiştirilerek PVC yaptırılmış tüm okul tamirattan geçirilmiştir.

Hüsamettin ÇABUK´un okulumuza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ordu Valiliği tarafından okulumuzun ismi 15.09.2000 tarihinden itibaren ÖCELİ HÜSAMETTİN ÇABUK İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir.

Okulumuza 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında gene Hüsamettin ÇABUK tarafından alt katı ana sınıfı öğrencilerinin mutfağı, üst katı bilgisayar sınıfı olmak üzere yeni bir ek bina yaptırılmıştır.

Köyümüzün iş adamlarından Rüknettin Salim GÜNEY tarafından okulumuza 25.12.2003 tarihinde 10 adet bilgisayar bağışlanmıştır.

Okulumuza 2007 Yılı Ekim ayında Ulaştırma Bakanlığı tarafından içinde 17 bilgisayar, bir yazıcı, bir projektör bulunan  yani bir Bilişim Teknoloji sınıfı kurulmuştur.

Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibarı ile 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı, 9 öğretmen 103 öğrenci, 4 derslik, 1 Müdür odası, 1 Müdür yardımcısı odası, 1 Fen laboratuvarı, 1 kütüphane, 1 Çok amaçlı salon, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv, 1 depo, 1 çay ocağı ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 30.09.2013 - Güncelleme: 03.10.2023 13:14 - Görüntülenme: 1594